Pochodzenie: | Polska |
---|---|
Nazwa: | Dwójniak Kasztelański |
Rodzaj: | Dwójniak |
Opis: | Dwójniak to trunek sporządzony w proporcji: dwie części miodu i dwie części wody. Dwójniaki dojrzewają przez okres około 10 lat. Zawartość alkoholu jest podobna jak w półtoraku: 15-17%. Wzbogacony wyciągami ziołowo-korzennymi i cukrem palonym osiąga piękny kolor ciemnego bursztynu oraz doskonały, głęboki smak i aromat. Tradycja miodów wielkopolskich sięga 1253 roku. Ten wyborny Kasztelański Dwójniak w swojej objętości skrywa drugą część najlepszego ciemnego i aromatycznego miodu gryczanego, z którego jest produkowany oraz jedyną w swoim rodzaju niepowtarzalną kompozycję wyciągów ziołowo-korzennych. Doskonale smakuje z lodem i cytryną, a podany na gorąco z goździkami i cynamonem na długo pozostaje w pamięci. Miód otrzymał złoty medal w kolejnych edycjach Ogólnopolskiego Konkursu Win, Miodów Pitnych i Wyrobów Winiarskich Bielsko-Biała 2008, Warszawa 2009. |
Informacje dodatkowe: | Zawartość alkoholu: 16% Pojemność: 75 cl |
Dostępne: | TAK |
Degustacja wina to wspaniały sposób na poznanie jego nowych smaków, nauczenie się o nim jeszcze więcej lub po prostu na spędzenie miło czasu w gronie znajomych lub kolegów i koleżanek z pracy.
Copyright 2010 Bachanalia Świat Win
wykonanie, CMS: Dyalcom