Pochodzenie: | Polska |
---|---|
Nazwa: | Trójniak Kasztelański |
Rodzaj: | Trójniak |
Opis: | Trójniak łączy w sobie jedną część miodu i dwie części wody. Taka proporcja powoduje, że już po kilku latach leżakowania osiąga odpowiedni kolor i bukiet smakowy, oraz 12-14% zawartości alkoholu. Poprzez zmniejszoną w stosunku do dwójniaka i półtoraka zawartość miodu trunek ten jest lżejszy i ma spokojny, wysublimowany smak.
Tradycja miodów wielkopolskich sięga 1253 roku. Ten wyborny Kasztelański Trójniak w swojej objętości skrywa trzecią część najlepszego ciemnego i aromatycznego miodu gryczanego, z którego jest produkowany oraz jedyną w swoim rodzaju niepowtarzalną kompozycję wyciągów ziołowo-korzennych. Doskonale smakuje z lodem i cytryną, a podany na gorąco z goździkami i cynamonem na długo pozostaje w pamięci. Zdrowotność i terapeutyczne działanie miodu potwierdza i rekomenduje Polska Fundacja Apiterapii w Katowicach pod przewodnictwem prof. dr. hab. n. farm. Artura Stojko. |
Informacje dodatkowe: | Pojemność: 75 cl |
Dostępne: | TAK |
Degustacja wina to wspaniały sposób na poznanie jego nowych smaków, nauczenie się o nim jeszcze więcej lub po prostu na spędzenie miło czasu w gronie znajomych lub kolegów i koleżanek z pracy.
Copyright 2010 Bachanalia Świat Win
wykonanie, CMS: Dyalcom